Vittringsträning

Har du planerat att jaga med din hund vinner  du på att börja träna den redan i ung ålder. När valpen är fyra till sju månader är inlärningsviljan och kapaciteten enorm, vilket gör den extra mottaglig för allt du erbjuder som stimulerar den.

Lär hunden vilken vittring du vill att den ska känna igen och jaga. Använd dig av små bitar av tex päls eller dun från djuren du vill jaga med hunden sedan.

När valpen hittar rätt är det viktigt att du belönar den snabbt så kopplingen blir självklar för den. Undvik att tjata på valpen, visar den inte intresse vid ett tillfälle så avbryt träningen och försök senare eller en annan dag.

Det är viktigt att variera så mycket som möjligt i träningen, blandad terräng och olika underlag. Vissa gånger kan man använda minimalt med vittringsdoser. En hund som är van vid att träna med stora doser riskerar att bli bortskämd och bekväm i sitt letande och kan då “missa” när det är mindre dos.

Det viktigaste när ni tränar är att ni har kul!

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.