Publicerad den Lämna en kommentar

Aktivitetsmätare för hund och katt

Ny spännande produkt som vi ev. kommer att ta in för försäljning. Priser landar kring 549 kr om vi väljer att ta in den. Skulle ni vara intresserade av produkten?

[slideshow_deploy id=’1817′]

Petkit

Olika aktivitetsmätare för människor har under de senaste åren dykt upp med jämna mellanrum, men nu kommer motsvarigheten för hund och katt! Petkit mäter din hunds aktivitet och sömn, och redovisar i din smartphone, med tydliga grafer och illustrationer, hur mycket aktivitet och sömn djuret har fått jämfört med det rekommenderade målet. Appen visar även djurets humör och kaloriförbrukning.

Syfte
Många djurägare är idag osäkra på hur mycket motion hunden eller katten behöver för att må bra. Med Petkit får djurägaren snabbt en detaljerad överblick av djurets aktivitetsnivå. Appen räknar, baserat på djurets kön, ålder och vikt, ut det totala behovet av aktivitet och sömn. Djurägaren kan hela tiden se hur aktiv djuret har varit, och kan därför planera in en extra promenad eller träningspass om hunden eller katten inte uppnått den rekommenderade nivån av aktivitet. Petkit kan både vara ett suveränt hjälpmedel för den aktiva hundägaren som tävlar regelbundet, men underlättar också för de djurägare som vill säkerställa att hunden eller katten får den sömn och motion som djuret behöver för att må bra.

Så fungerar det
Petkit är en liten dosa, ungefär lika stor som en femkrona, som fästs i hunden eller kattens halsband. Dosan drivs av ett vanligt CR2032-batteri. Dosan samlar in information om djurets aktivitetsnivå, som sedan synkas till en app via bluetooth. Appen fungerar både för Android och iPhone. Tack vare den energisnåla överföringen av information räcker batteriet i 3-4 månader.

App
Appen, som fungerar utmärkt för både Android och iPhone, gör mer än att bara visa hur mycket hunden eller katten rör sig. Den visar detaljerade grafer över när på dygnet djuret är aktivt, samt när det sover. Appen visar även information om hur mycket kalorier djuret förbrukat, samt hur långt ifrån det rekommenderade aktivitets- och sömnmålet djuret är. Du kan självklart ansluta flera djur till samma app.
Förutom detaljerad statistik om ditt eget djur finns det också en social aspekt av appen. Djurägaren kan interagera med andra djurägare genom att skicka meddelanden, lägga upp bilder och kommentera eller gilla andras inlägg.

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.