Publicerad den Lämna en kommentar

Berika hundens tid i hundgården

Som så många andra har även vi en hundgård där hundarna får vara ibland. Ofta är det någon hemma och då är de inne med oss. Men åker vi iväg så får de vara ute i hundgården några timmar. Vår hundgård är en vanlig hundgård enl. föreskrifterna som jordbruksverket har för hållning av hundar.

Fast en hundgård som bara uppfyller föreskrifterna känns ganska tråkig. Vi vill helt enkelt berika hundgården för hundarna så att de kan få spelrum för sina beteenden när de ändå är i hundgården. Så jag tänkte gå igenom några saker man kan förändra i hundgården för att berika den.

  • Avsätt en del av hundgården till ett annat underlag än grus eller vad man nu har. Då får hunden möjlighet att gräva och ordna liggplatser. Underläget kan vara bark, gräs, eller något annat som känns lämpligt. Vi kommer att skaffa bark och lägga ut ett lager i en del av hundgården till våren.
  • Fler liggplatser att välja på, möjlighet för dem att klättra upp på något för att få utsikt.
  • Halm till underlag i hundkojan. Vi har valt att ha halm i kojan då det isolerar bra, suger upp fukt, är torrt och stimulerar behovet av att kunna bädda.

Detta är bara några små saker som vi valt att prioritera. Utöver det ovan skulle vi gärna få tag på en rejäl stock i någon bra form så att de får något att klättra på. Plus att man kan borra några hål för att stoppa ner godis så de får leta och jobba för att komma åt.

Inser att det inte finns några bilder på hundgården i skrivande stund. Får återkomma om ett par dagar med bilder på vår hundgård.

Men för bilder och lite inspiration hur man bygger en hundgård kan ni besöka http://jaktmedhund.se/bygga-hundgard-for-din-jakthund/

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.